Wandelen over boerenland

Het is genieten op het boerenland. Genieten van het landschap, de aanwezige planten en dieren, en vooral de rust. Een goede reden voor de ANV om samen met landeigenaren een aantal wandelpaden open te stellen! De wandelpaden worden gefinancierd vanuit de STIKA-regeling (Stimuleringskader Groenblauwe Diensten), mogelijk gemaakt door de gemeente en de provincie.

Omdat u op het land van agrariërs loopt, gelden er wel enkele regels. Deze vindt u op een bordje aan het begin of einde van het pad. Wees vooral welkom, maar houdt uw hond(en) dus aan de lijn en wijk niet van het gemaaide pad af. Wij wensen u een fijne wandeling!

In samenwerking met de gemeente Drimmelen en Staatsbosbeheer zijn 3 wandelkaarten uitgebracht: Hierop staan onze wandelpaden aangegeven. Opent als PDF-bestand (beeld draaien).

Wandelfolder Drimmelen
Wandelfolder Terheijden
Wandelfolder Zwaluwe

ANV Drimmelen & Moerdijk e.o. blijft in overleg met onder andere gemeente, waterschap en grondeigenaren om het aanleggen van meer wandelpaden over boerenland mogelijk te maken. De boeren die hiervoor grond beschikbaar stellen moeten hiervoor natuurlijk een passende vergoeding krijgen. Daarnaast kunnen de wandelpaden een stimulans zijn voor ‘verbrede’ agrarische activiteiten, zoals een minicamping of verkoop aan huis. Voor meer informatie of mogelijkheden neemt u contact op met onze Gebiedscoördinator Ernst Verwer: 06-53217681